U trendu

Beograd domaćin američkih privrednih komora iz cele Evrope

BEOGRAD – Beograd je od danas do 19. oktobra domaćin američkih privrednih komora iz cele Evrope, jer je organizacija Američkih privrednih komora u Evropi (ACE), na poziv Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam), izabrala da svoju godišnju evropsku konferenciju održi u glavnom gradu Srbije.

Jelena Pavlović, predsednica upravnog odbora AmĆam-a, ističe da je ovo prilika da se Srbija predstavi kao atraktivna investiciona destinacija ovoj značajnoj međunarodnoj mreži, navodi se u saopstenju AmĆam-a.

Pavlović naglašava da je naš deo Evrope vrlo interesantan američkim, ali i drugim multinacionalnim kompanijama, što se ogleda i u zavidnim rezultatima u privlačenju investicija.

„Kao aktivna članica mreže AmĆamova u Evropi, uspeli smo da dovedemo rekordan broj direktora evropskih AmĆamova u Beograd. Ovoj značajnoj evropskoj poslovnoj mreži, koja zastupa 16 i po hiljada kompanija sa više od 4,2 miliona zaposlenih, predstavićemo potencijale za investiranje i razvijanje poslovanja sa tržištem Srbije“, izjavila je Pavlović.

AmĆam je, kako je istakla, u Srbiji snažan glas poslovne zajednice za unapređenje uslova poslovanja i izgradnju institucija, a u inostranstvu se trudi da sve uspehe u takvim unapređenjima, kao i sve prednosti Srbije kao investicione destinacije, predstavi potencijalnim investitorima.

„Stimulisanje domaćih i stranih investicija je naša misija, a to jedino može da se postigne reformama za unapređenje poslovne klime“, kaže Pavlović.

Konferencija će se fokusirati i na razmenu najboljih praksi među organizacijama članicama, načinima na koje druge zemlje rešavaju goruće izazove u poslovnoj klimi, unapređuju rad državne uprave, ali i doprinose razvoju i zadržavanju talenata i smanjenje njihovog odliva.

Američke privredne komore u Evropi godišnje organizuju dva velika okupljanja. Jedno okupljanje je uvek u Vašingtonu, dok je godišnja evropska konferencija svake godine u nekom od gradova Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.