U trendu

Berizo: Veoma zadovoljni poslovnim rezultatima Aerodroma

BEOGRAD – Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ u prvom kvartalu vratio se na 70 posto rezultata od pre pandemije a novoizgrađeni Terminal C, u koji je uloženo 35 miliona evra, doprineće još boljim rezultatima već tokom leta.

Generalni direktor Aerodroma Fransoa Berizo u izjavi za Tanjug kaže da su veoma zadovoljni prihvatanjem uvedenih noviteta kao što su centralizovani bezbednosni pregled, kao i komforom koji pruža novi deo terminala na C strani.
„Utisci su jako dobri, naši partneri, avio kompanije, i putnici veoma dobro reaguju. Izuzetno smo ponosni na sve novine“, rekao je on.

Lepe utiske deli i nekoliko putnika koji su posle sletanja prošli kroz novoizgrađeni Terminal C i tako se susreli sa novim komforom i standardima.

Berizo ističe da je Aerodrom „Nikola Tesla“ veoma zadovoljan poslovnim rezultatima u prva tri meseca.

„Ovo je bio pravi momenat da otvorimo nove delove aerodroma. Gotovo smo na 70 procenata poslovanja pre krize izazvane pandemijom, i očekujemo da ćemo imati veoma jaku letnju sezonu. Da će se vratiti zapravo svi naši partneri, čak i na nekom većem nivou nego pre krize“, rekao je on.

Vidljivo ulaganje u izgradnju novog dela Terminala C od 35 miliona evra samo je deo sveukupnih radova koji su aktuelni na Aerodromu.

“ Tokom celokupnog perioda koncesije planiramo da uložimo oko 732 miliona evra i to su sve ulaganja usmerena da privučemo nove linije, pojačamo saobraćaj, da generalno podignemo nivo usluge“, poručio je Berizo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.