U trendu

Bez istražnih bušotina na teritoriji opštine Topola

BEOGRAD – Istražne bušotine nijednog trenutka nisu bile predviđene na teritoriji opštine Topola, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović povodom geoloških istraživanja plemenitih i obojenih metala na lokalitetu Rudnik na kojem istražni prostor delom obuhvata i teritoriju opštine Topola.

Ona je danas o geološkim istraživanjima na lokalitetu Rudnik razgovarala sa predsednikom Opštine Topola Igorom Petrovićem i članom Opštinskog veća Topole Draganom Jovanovićem.

Kako je saopšteno, Mihajlović je rekla da je istražno pravo izdato u skladu sa uslovima koje izdaje Zavod za zaštitu prirode, kao i Zavod za zaštitu spomenika kulture, a da su u ovom slučaju traženi i dodatni uslovi od same opštine Topola, čime su iz projekta izuzeti svi lokaliteti koji su vezani za vodozahvat i sve što je Zavod za zaštitu prirode preporučio.

„Pri tome, nijednog trenutka nije bilo predviđeno da se izvode geološke istražne radnje na teritoriji opštine Topola u naredne tri godine, koliko traje istražno pravo“, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Navela je da Ministarstvo ostaje otvoreno za sva dodatna razjašnjenja koja su potrebna kako bi građani, kao i sama lokalna samouprava, imali sve neophodne informacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar