U trendu

Bezos otkrio kako su od knjižare postali NAJBOGATIJA kompanija na svetu

Amazon je za malo više od 20 godina prešao put od obične online knjižare do internet giganta.

Vrednost kompanije u jednom trenutku je premašila bilion dolara, a njegov osnivač Džef Bezos postao je najbogatiji čovek na svetu.

Brojni su razlozi uspona Bezosa i Amazona, ali prema rečima osnivača jedna stvar je bila presudna.

Ta najpametnija stvar u istoriji Amazona u stvari je promena načina održavanja sastanaka, piše „CNBC“. Do te odluke na sastancima su se koristile klasične prezentacije napravljene u PowerPointu. Direktori koji su bili prisutni na sastancima stalno su požurivali prikazivanje slajdova, jer su bili prezaposleni i samo su hteli da odrade slajdove što brže, prenosi Blic.

Zbog toga su Bezos i ekipa u potpunosti izbacili prezentacije i sada se na njihovim sastancima koriste posebno pripremljeni dokumenti s važnim temama za nadolazeći radni dan.

U sklopu nove metode, prvih pola sata sastanka provodi se u – tišini. Svi učesnici čitaju te dokumente i hvataju beleške najvažnijih stvari, a kada ih pročitaju, raspravljaju o sadržaju dokumenta.

Medutim, Bezos nije jedini izvršni direktor koji podupire „tihe sastanke“. Sličan metod primenjuje i osnivač Tvitera i Skvera, Džek Dorsi.

Njegovi sastanci počinju sa desetak minuta tišine tokom kojih svi zaposleni čitaju planove u Gugl dokumentima, a svoje komentare zapisuju odmah u sistem.

Takav način održavanja sastanaka, prema Dorsiju, omogućava svim učesnicima sastanka da „budu na istoj stranici“, zaposleni mogu raditi s različitih lokacija i „brže kritički razmišljaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar