U trendu

BiH i Hrvatska postigle dogovor o prelasku granice za kamion

SARAJEVO – Kamioni iz Bosne i Hercegovine moći će nesmetano da prelaze u Hrvatsku preko spornih graničnih prelaza do zvaničnog rešavanja tog problema, izjavio je danas ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH. Vojin Mitrović.

Mitrović je, nakon razgovora s hrvatrskim kolegom Olegom Butkovićem, ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture, rekao da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno rešio problem zatvaranja graničnih prelaza.

O je, u izjavi za ATV, dodao da hrvatslo ministarstvo radi na izmenama pravilnika o graničnim prelazima, prenosi portal biznisinfo.ba.

Pravilnikom o prekategorizaciji graničnih prelaza u Hrvatskoj, koji je donet nedavno, Hrvatska je odredila javne saobraćajnice po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz tu zemlju, a u Pravilnik nije uvršteno pet prelaza sa BiH koji su zatvoreni za prelaz kamiona.

Udruženje poslodavaca FBiH je jutros zbog toga najavilo uzvratnu akciju i blokadu graničnih prelaza između Hrvatske i BiH, navodi se u informaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.