U trendu

Bivši direktor „Sartida“ Matković u nikšićkoj železari

NIKŠIĆ – Predsednik sindikata železare „Tosčelik“ u Nikšiću Ivan Vujović izjavio je da su danas u tu fabriku, na poziv Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) došli vlasnik železare iz Sremske Mitrovice Branko Zečević i bivši direktor smederevske železare „Sartid“ Dušan Matković, u pratnji predsednika Opštine Nikišić Marka Kovačevića, da bi utvrdili u kakvom je stanju fabrika, javile su podgoričke Vijesti.

„EPCG je organizovala tu posetu kako bi oni obišli pogone naše fabrike i ocenili u kakvom su stanju. U Železari su danas i službenici ekološke i inspekcije rada. Mi smo tražili da inspekcije dođu i da se ispita stanje“, rekao je Vujović Vijestima.

Dodaje se da su predstavnici radnika železare „Tosčelik“ imali zakazan razgovor sa tehničkim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem danas u 13 časova u Podgorici.

Vijesti su ranije javile da je Abazović podržao predlog zaposlenih da se 10 odsto akcija EPCG proda na berzi i da tim novcem država otkupi „Tosčelik“ od turskih vlasnika, kako bi spasla radna mesta zaposlenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar