U trendu

Bivši v.d. direktora EPS-a: Zatečen sam smenom, iako je bila očekivana

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević rekao je da je pre nekoliko sati obavešten da je smenjen i da je tom odlukom, iako očekivanom, „zatečen“.

„Danas sam saznao iz jednog medija da sam smenjen, a pre dva sata jedan od tri Norvežanina, novih članova Nadzornog odbora EPS-a, obavestio me zvanično da sam smenjen i da odluka važi od danas“, rekao je Tomašević za Betu.

Tomašević je kazao da je zatečen odlukom o smeni iako je to očekivao, obzirom da je juče potpisao registraciju novoizabranih članova Nadzornog odbora, osim za jednog koji nema odgovarajuće obrazovanje i za koga je i danas odbio registraciju.

Ipak, kako je rekao, tim potpisom i registracijom u Agenciji za privredne registre taj postupak nije završen jer je nepotpuna dokumentacija koju ne bih potpisao ni da postoji, a nedostaju i ugovori.

„Nekoga je, kako bih rekao, uhvatila ‘neizdrž’ i iskoristio je svoje pravo“, rekao je Tomašević.

On je rekao da mu je član Nadzornog odbora koji ga je obavestio o smeni, zahvalio na dosadašnjem radu na toj funkciji, i nagovestio da su spremni da razgovaraju sa njim.

„Čovek sam od tehničkog i ličnog integriteta, ali sam spreman za razgovor“, rekao je Tomašević.

Naveo je da je od 7. juna na godišnjem odmoru do kraja tog meseca i da su na odmoru i članovi Izvršnog odbora, ali da rade jer nisu imali kome da predaju dužnost.

Na pitanje da li bi učestvovao na konkursu za izbor novog direktora kako predviđa Statut akcionarskog društva EPS, Tomašević je rekao da to zavisi od uslova.

On je, na pitanje da li mu je Vlada Srbije nešto zamerila, uprkos tome što je, po oceni stručnjaka podigao EPS na noge i postigao odlične poslovne rezultate, rekao da očekuje da to piše u obrazloženju za smenu.

„Bilo bi korektno da piše u obrazloženju šta nije bilo dobro. Ja jesam beskompromisan i slušam struku i svoje saradnike“, rekao je Tomašević.

Dodao je da je sa saradnicima preložio „transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo na jedan način, ali su oni to promenili“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)