BK grupa postavila temelje za novu fabriku u Minsku

MINSK – BK grupa saopštila je danas da postavila temelje za treću fabriku betona u sklopu imponzantnog projekta „Minsk world“, koji BK grupa s ogromnim uspehom realizuje u prestonici Belorusije Minsku.

Za novu fabriku betona bilo je potrebno porušiti i očistiti 18.000 kvadratnih metara starih fabrika, a cilj je da se „Minsk world“, poznat i kao „grad u gradu“ u kojem je predviđeno da živi i radi 400.000 stanovnika i koji pruža svu potrebnu infrastrukturu baziranu na visokoj tehnologiji za udoban i aktivan život, proširi na impresivnih i rekordnih pet miliona kvadratam kaže se u saopštenjh7u.

„Najveći građevinski poduhvat u Evropi od tri miliona kvadratnih metara nedavno je zadivio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je imao samo reči hvale za ono što je video prilikom posete ovom jedinstvenom multifunkcionalnom kompleksu sa predsednikom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i ministrom sporta Vanjom Udovičićem“, navedeno je u saopštenju.

Ogromni uspesi BK grupe, koja posluje u 17 zemalja, kako se ističe, i te kako primetni, a u prilog tome govori činjenica da je dve godine zaredom svrstana među 100 najuspešnijih kompanija na svetu, među kojima su Amazon, Alibaba, Bosć, Huawei, Simens, Bayer, Apple, Roće.

Ova prestižna lista se objavljuje tokom održavanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, na kojem se okupljaju svetski lideri i na kojima se govori o strategijama budućnosti, navodi BJ Grupa u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.