U trendu

Blic: Loši projekti CIP-a koštali Srbiju 60 miliona evra

BEOGRAD – Neodgovarajući projekti koje je Saobraćajni institut CIP uradio za koridor 10 u Grdeličkoj klisuri koštali su Srbiju 59,5 miliona evra, tvrdi danas „Blic“ na osnovu podataka do kojih je došao.

U ovu sumu uključeni su dodatni troškovi, poput preprojektovanja, sanacija klizišta i plaćanja penala jer glavni projekti nisu bili urađeni tako da odgovaraju stanju na terenu.

„Blic“ navodi da je do podataka o sumi od 59,5 miliona evra došao posle dužeg istraživanja, a na osnovu zvaničnih podataka koje imaju institucije Srbije koje su kontrolisale radove na koridoru 10 i druge infrastrukturne projekte.

Podaci pokazuju da ukupna razlika u ceni između radova po glavnom projektu CIP-a i radova koji su izvedeni po izmenjenim projektima, iznosi 7.138.496.935 dinara, ili po kursu po kojem jedan evro vredi 120 dinara, ukupno 59.484.474 evra.

List, pozivajući se na neimenovane sagovornike upućene u dešavanja, dodaje da je šteta i mnogo veća jer u ovu sumu nisu uračunati izgubljeno vreme i kašnjenje radova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)