U trendu

Bogata ponuda OTP banke za poljoprivredna gazdinstva

NOVI SAD – OTP banka Srbija tradicionalno je i ove godine na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavila svoje proizvode i usluge za poljoprivredna gazdinstva.

Banka pruža značajnu podršku tom segmentu klijenata svojom ponudom agro paketa i namenskim računom za registrovana poljoprivredna gazdinstva, a klijenti mogu birati u zavisnosti od svojih potreba, između kredita za obrtna sredstva, investicionih kredita za različite namene i investicionih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kao i dozvoljenog minusa.

Svojim inovativnim konceptom poslovanja koji štedi i vreme i sredstva klijentima, kako je navedeno u saopštenju OTP banke, otvorile su se nove mogućnosti za bržu i jeftiniju distribuciju finansijskih sredstava u sektoru poljoprivrednih proizvođača.

Direktor Odeljenja za agro biznis OTP banke Dejan Mirč kaže da ta banka u svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje agro sektoru, naročito razvijanju kvalitetnih i inovativnih proizvoda za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

„Svesni smo da je često izazov pribaviti svu potrebnu dokumentaciju za finansijske institucije kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva te je u tom smislu OTP banka napravila jedan zaista značajan korak za našu standardizovanu ponudu. Dokumentacija za poljoprivrednike je svedena na jedan papir i ličnu kartu, što značajno olakšava i pojednostavljuje ceo proces“, kazao je Mirč.

Dodao je da se mogu pohvaliti i ponudom brzih kredita za obrtna sredstva i investicionih kredita bez hipoteke koji se procesuiraju i odobravaju kroz softversku platformu.

Taj jedinstveni pristup je proizvod višegodišnjeg razvoja i rada agro inženjera OTP banke, kaže Mirč i dodaje da rezultira brzim odgovorom na kreditni zahtev, što u praksi znači da klijent u roku od sat vremena ima odgovor.

„Značaj efikasnog odgovora i pojednostavljenja procedura prepoznali smo kao važan napredak u smislu zadovoljstva naših agro klijenata, imajući u vidu specifičnost agro sektora u kom su tačno definisani periodi i optimalni rokovi kada je neophodno šta uraditi i od toga se ne može odstupati, a naš zadatak je da ih u njihovom procesu rada podržimo“, dodaje Mirč.

Sama platforma kroz koju se obrađuju zahtevi agro klijenata ima veliki kapacitet i mogućnost da obradi više od 100 zahteva u jednom satu, a vreme obrade traje oko 30 minuta po klijentu, dok je njena preciznost toliko velika da se odobravaju investicioni krediti za poljoprivredna gazdinstva na period od 60 meseci bez kolaterala, zaloge ili žiranata do iznosa od 50.000 EUR po klijentu.

Namena kredita je finansiranje obrtnih sredstava i investicija u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kupovina poljoprivrednog zemljišta i za ostale investicije u poljoprivrednoj delatnosti.

Način otplate tih kredita može biti mesečno, tromesečno, šestomesečno i godišnje, uz korišćenje grejs perioda.

Kako bi ta jedinstvena ponuda bila još atraktivnija, OTP banka je obezbedila i specijalne kamate za klijente koji koriste taj proizvod, a koje su znatno povoljnije od standardnih.

Evropski investicioni fond je prepoznao kvalitet i značaj ulaganja u digitalizaciju i automatizaciju procesa OTP banke i odobrio posebne uslove podrške, pa tako kroz tu saradnju OTP banka registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima nudi kredite iz EASI programa namenjene za obrtna sredstva ili investicije, koji pored povoljnih uslova za kreditiranje, podrazumevaju i mogućnost edukacije i mentorstva u saradnji sa poslovnim partnerima OTP banke.

Svi krediti iz EASI programa su bez obavezne hipoteke ili zaloge, uz menicu nosioca poljoprivrednog gazdinstva.

Osim specijalnih kreditnih ponuda, OTP banka je omogućila poljoprivrednim gazdinstvima brzi proces odobravanja i za kredite koji su subvencionisani od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i subvencionisane kredite u saradnji sa lokalnim samoupravama – opštinama i gradovima.

Zahtevi za navedene kredite, kao i ostale usluge i proizvode za registrovana poljoprivredna gazdinstva, mogu se podneti u svim ekspoziturama širom Srbije.

Stručnjaci OTP banke su dostupni klijentima za savetovanje oko modela finansiranja investicija ili oko korišćenja aktuelnih programa subvencija, kako bi se od mnoštva ponuda izabrale najbolje, po meri svakog klijenta pojedinačno.

OTP banka Srbija je usmerena na inovacije i digitalizaciju svog poslovanja, koje omogućava klijentima nove pogodnosti sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva i korisničkog iskustva.

Jedno od ključnih strateških usmerenja je zelena tranzicija, odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkim projektima.

Zahvaljujući prisutnosti OTP banke u 91 gradu sa 169 ekspozitura, klijentima širom Srbije je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim konkretnim potrebama, dok je mreža od skoro 300 bankomata najveća u našoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar