U trendu

Boing otpušta 2.000 ljudi iz HR-a i finansija, autsorsuje ta radna mesta u Indiju

NJUJORK – Kompanija Boing planira da otpusti oko 2.000 radnika iz sektora finansija i ljudskih resursa, a te poslove će prebaciti spoljnom izvođaču, odnosno autsorsovati ih u Indiju.

Kako prenosi Si-En-En, uprkos tome što će Boing otpustiti te radnike, u januari je najavio da se priprema da zaposli oko 10.000 na pozicije inženjerigna i proizvodnje.

Kompanija je saopštiala da zaposleni koji će biti otpušteni tek treba da budu o tome obavešteni, a upražnjenje pozicije biće popunjene ugovaranjem posla sa Konsalting servisom iz Bengalura u Indiji.

„Transparentno komuniciramo sa našim timovima u kojima očekujemo smanjenje broja zaposlenih, kako bismo mogli da prebacimo fokus naših resursa na inženjering i proizvodnju i tako direktno podržimo naše proizvode, usluge i napore u razvoju tehnologije“, saopštio je Boing.

Taj proizvođač aviona je u nekoliko ciklusa tokom 2020. smanjio broj zaposlenih za 20.000, na 141.000, pošto je pandemija virusa kovid-19 izazvala nagli pad potražnje za avionima.

Podseća se da je u toku prošle godine Boing povećao broj zaposlenih za 15.000, i tako vratio broj radnika na 156.000, koliki je bio pre pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar