U trendu

Boing otpuĆĄta 2.000 ljudi iz HR-a i finansija, autsorsuje ta radna mesta u Indiju

NJUJORK – Kompanija Boing planira da otpusti oko 2.000 radnika iz sektora finansija i ljudskih resursa, a te poslove će prebaciti spoljnom izvođaču, odnosno autsorsovati ih u Indiju.

Kako prenosi Si-En-En, uprkos tome ĆĄto će Boing otpustiti te radnike, u januari je najavio da se priprema da zaposli oko 10.000 na pozicije inĆŸenjerigna i proizvodnje.

Kompanija je saopĆĄtiala da zaposleni koji će biti otpuĆĄteni tek treba da budu o tome obaveĆĄteni, a upraĆŸnjenje pozicije biće popunjene ugovaranjem posla sa Konsalting servisom iz Bengalura u Indiji.

„Transparentno komuniciramo sa naĆĄim timovima u kojima očekujemo smanjenje broja zaposlenih, kako bismo mogli da prebacimo fokus naĆĄih resursa na inĆŸenjering i proizvodnju i tako direktno podrĆŸimo naĆĄe proizvode, usluge i napore u razvoju tehnologije“, saopĆĄtio je Boing.

Taj proizvođač aviona je u nekoliko ciklusa tokom 2020. smanjio broj zaposlenih za 20.000, na 141.000, poĆĄto je pandemija virusa kovid-19 izazvala nagli pad potraĆŸnje za avionima.

Podseća se da je u toku proơle godine Boing povećao broj zaposlenih za 15.000, i tako vratio broj radnika na 156.000, koliki je bio pre pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.