U trendu

Boingove isporuke pale u oktobru na 27 aviona

SIJETL – Američki prozivođač aviona Boing saopštio je danas da su njegove isporuke pale na 27 letelica u oktobru, što je za sedam komada manje nego u septembru, ali za 14 aviona više nego u oktobru 2020.

Kompanija je navela da je proizvodnja modela 787 još uvek obustavljena, a pohvalila se da je u oktobru iskoristila veliku potražnju za avionima za prevoz tereta, pri čemu je dobila narudžbine za dva kargo aviona 777 za Maerskov Star Er, prenosi Rojters .

Boingov 787 Drimlajner i njegov model 737 Max igraju važnu ulogu u pogledu sposobnosti kompanije da se oporavi od pandemije i krize vezane za bezbednost njegovih aviona nakon dva fatalna pada koji su se dogodili u oktobru 2018. i martu 2019. godine, u kojima je živote uzgubilo 346 ljudi.

Od 27 aviona isporučenih prošlog meseca, 18 su bili putnički avioni 737 Max, od čega šest za evropskog niskotarifnog avio-prevoznik Rajaner. Takođe su isporučena dva poslovna aviona 737-800 neimenovanom kupcu i dva pomorska patrolna aviona P-8 američkoj mornarici, prema podacima Boinga.

Preostalih pet mlaznjaka su bili veći širokotrupni kargo avioni za razne kupce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.