Bojanić: Ne možemo da prihvatimo ponudu Savane za MA

PODGORICA – Ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić zahvalio se na ponudi vlasnika Grupacije Savana Dejanu Mijaču u vezi sa rešavanjem pitanja Montenegro airlinesa i objasnio da je ponudu nemoguće prihvatiti, jer bi, kaže, otpisom dugovanja prema državi ušli u zonu kršenja odredbi člana 7 Zakona o kontroli državne pomoći.

Bojanić je poručio da će, ako Mijač ima neko zakonito rešenje kako prevazići tu prepreku, to razmotriti u najskorijem roku, prenosi portal RTCG.

Minuistar je ocenio da je problem Montenegro Airlinesa danas u prvom redu pravno pitanje i da ekonomski, socijalni, politički, nacionalni i svi drugi aspekti, zbog, prema njegovom mišljenju, nezakonitih odluka prethodne vlasti, ostaju u drugom planu.

„Agencija za zaštitu konkurencije je Rešenjem od 3.09.2020. zaustavila svaku dalju državnu pomoć za Montenegro Airlines. Konačna odluka još nije donešena, ali je izvesno da će biti negativna, što će gotovo sigurno voditi ka postupku povraćaja državi već odobrenih sredstava kompaniji Montenegro Airlines, a radi se o sumi od preko 40 miliona evra“, naveo je Bojanić.

Ministar je ponovio da otpis duga prema državi i prodaja za jedan evro privatnom investitoru nije opcija koju u ovom trenutku zakonski propisi dozvoljavaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.