U trendu

Bor: Ziđin donirao vozilo, dosad 12 miliona din za zdravstvo

BOR – Kompanija Srbija Ziđin Koper, koja je u prvom kvartalu ove godine bila u „top tri“ po vrednosti izvoza iz Srbije, donirala je danas borskom Domu zdravlja sanitetsko vozilo za hitnu medicinsku pomoć najvišeg standarda.

Na svečanoj primopredaji rečeno je da je ta kompanija do sada za unapređenje zdravstvene zaštite građana Bora ukupno izdvojila 12 miliona dinara.

Direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević rekla je da dobijeno kvalitetno vozilo, opremljeno da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu u terenskim uslovima.

Ne treba ni reći kolika je vrednost da se u pravo vreme, i na pravom mestu, svakom građaninu može da pruži adekvatna zdravstvena zaštita i hitna pomoć, rekla je ona.

„U našem Domu zdravlja nemamo ovakvo vozilo, srećna sam i zadovoljna“, istakla je direktorka.

Ocenila je da uloženi novac nije mali te da je donacijom pokazana velika odgovornost.

Kompanije je pokazala da vodi računa o sredini u kojoj radi, rekla je ona.

Zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Kopera Zou Gang rekao je da se oni uvek pridržavaju principa društvene odgovornosti kako bi razvoj rudarske industrije omogućio prosperitet društvene zajednice.

„Nadamo se da ćemo kroz dobru trostranu saradnju, preduzeća, Vlade Srbije i društvene zajednice, uspešno promovisati razvoj“, rekao je on.

Naveo je da u Srbija Ziđin koperu zaključno sa aprilom radi 6.073 radnka, od čega je blizu 5.900 lokalnog stanovništva, te da je prosečna mesečna zarada veća od 105.000 dinara, a broj radnih mesta indirektno i direktno otvorenih od kompanije blizu 8.000.

Apostrofirao je da će podršku dati javnim preduzećima Bora i Majdanpeka, ali i kroz povećanu uplatu poreza, te da poboljšavaju uslova životne sredine, daju podršku obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti.

„Tako činomo da i naš život bude bolji“, rekao je on.

Primetio je da građani imaju veća očekivanja od kompanije, da je hvale i kritikuju.

„Prihvatićemo očekivanja, nastaviti da realizujemo poslove, kako bi radom nastavili da realizujemo očekivanja svih strana“, rekao je on.

Poručio je da saradnju valja nastaviti kako bi u budućnosti bili i sami svedoci vrednih plodova kinesko- srpskog prijateljstva.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je donacija velika stvar za taj grad, te pokazatelj da Žiđin pored toga što dobro radi,isplaćuje plate od 105,000 dinara, i puni budžet grada koji je sada pet milijardi dinara, brine i o društvenoj odgovornosti.

„Želim da nastavimo dalje. Zamolio bih da sledeća donacija Srbija Ziđin Kopera bude magnetna rezonanca, čime bi upotpunili dijagnostiku“, rekao je on i dodao da je grad obezbedio savremenu medicinsku opremu zaključo sa skenerom.

Milikić je poručio da su na pravom putu da Bor postane bolje mesto za život.

„Ekonomski rastemo, ekologija je bolja, a zajednički život je pokazatelj dobrih dela koje ste uradili“, poručio je on.

Dodela saniteta bila je prilika da se potpiše ugovor o donaciji istovetnog vozila za dom zdravlja u Majdanpeku.

Predsednik te rudarske opštine Dragan Popović je kazao kako Ziđin još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost i pripadnost.

„Oni pripadaju nama, mi pripadamo njima, prijateljstvo je veliko. A zdravstvo je samo jedna od oblasti u kojima pomažu“, rekao je on.
Srbija Ziđin Koper u prva tri meseca ove godine ostvario je izvoz vredan 220 miliona evra, dok je druga kompanija iz iste kineske rudarske grupe – Ziđin Majning Srbija prvi izvoznik iz Srbije sa rezultatom od 276 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.