U trendu

Borović: Skok cena namirnica nema veze sa ratom u Ukrajini, već sa pogrešnom agrarnom politikom

Predsednik Odbora Narodne stranke (NS) za privredu i finansije Borislav Borović ocenio je danas da pominjanje gladi u Srbiji zbog nestašica hrane može značiti samo sejanje straha u cilju dnevno političke manipulacije gradjanima.

„Ono što jeste problem su cene i opasnost da zbog velikog skoka cena osnovnih namirnica mnogima u Srbiji one neće biti dostupne u meri koja zadovoljava njihove osnovne potrebe“, rekao je Borović, u pisanoj izjavi.

On je naglaisio da to nema nikakve veze sa ratom u Ukrajini, već sa pogrešnom agrarnom a dobrim delom i socijalnom politikom.

Prema njegovim rečima, poljoprivreda je praktično jedina grana koja proizvodi viškove u privredi Srbije, uprkos pogrešnoj agrarnoj politici zadnjih decenija.

„Ta politika je dovela do urušavanja poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje imamo značajne viškove za izvoz – od pšenice, kukuruza, jestivog ulja, ili šećera, naveo je Borović.

On je istakao da je i pre ove krize, oko 450.000 ljudi ili sedam odsto stanovnika Srbije živelo u apsolutnom siromaštvu, a u riziku od siromaštva oko dva miliona ili blizu 30 odsto gradjana Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar