U trendu

Boš grupa nastavlja da razvija poslovanje u Srbiji

BEOGRAD/PEĆINCI – Boš grupa u Srbiji ove godine počeće razvoj nove poslovne jedinice u fabrici u Pećincima, a u beogradskom sedištu kompanije nastaviće sa razvojem IT sektora, najavila je danas generalna direktorka te kompanije Jovanka Jovanović.

U Pećincima će razvijati jedinicu Comfort Actuators, a u Beogradu biti fokusirani na zapošljavanju IT inženjera.

Na kraju prošle godine Boš grupa u Srbiji zapošljavala je više od 2.200 saradnika što je povećanje od 43 procenta u odnosu na 2019. godinu, a najveći deo rasta bio je u IT sektor i proizvodnju, navodi ta kompanija.

Ukupan neto prihod od prodaje, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, iznosio je 244,8 miliona evra u 2020. godini što je smanjenje od sedam posto.

Kako je saopšteno, tokom prošle godine Boš je u razvoj poslovanja u Srbiji uložio više od 18 miliona evra.

Jovanović navodi da je Boš veoma zadovoljan razvojem poslovanja početkom 2021. godine.

Predsednik Upravnog odbora kompanije Robert Boš GmbH Volkmar Dener istakao je da se najviše zbog rizika uzrokovanih pandemijom očekuje još jedna izazovna godina.

„Mi smo jedan od pobednika u prelasku na elektromobilnost, a takođe i značajno proširujemo poslovanje u oblasti softvera uz primenu veštačke inteligencije”, rekao je on.

Boš je u Srbiji prisutan od 1991. godine, a danas je ta kompanija aktivna kroz poslovne sektore Mobility Solutions, Consumer Goods i Energy and Building Tećnology. Proizvodnja sistema brisača u Pećincima počela je 2013. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar