U trendu

Britanija kaznila Fejsbuk sa 70 miliona dolara

LONDON – Britanski regulator za zaštitu konkurencije kaznio je danas Fejsbuk sa 50,5 miliona funti (69,4 miliona dolara) zbog kršenja naredbe izrečene tokom britanske istrage o Fejsbukovoj kupovini popularne aplikacije „Gifi“ za pravljenje i deljenje GIF animacija.

Fejsbuk tokom istrage nije pružio potrebne informacije, zbog čega je toj platformi izrečeno više upozorenja, saopštila je britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržište, a prenosi agencija AP.

Britanske vlasti su saopštile da je ovo prvi put da je otkriveno da je ta kompanija prekršila takozvanu „početnu naredbu“ svesnim odbijanjem da dostavi potrebne podatke.

Takve naredbe su standardna praksa na početku istrage o završenom spajanju kompanija i imaju za cilj sprečavanje daljih integracija kompanija dok se odvija istraga.

Kompanija je kažnjena sa 50 miliona funti zbog neizvršenja naredbe, i sa još 500.000 funti zbog toga što je dva puta, bez saglasnosti, menjala svog glavnog službenika za usklađenost sa zakonskom regulativom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar