Brnabić i Zaev na Samitu 100 biznis lidera u Beogradu

BEOGRAD, 14. septembra (Tajnug) – Učešće na sedmom Samitu 100 biznis lidera, koji će 1. i 2. oktobra okupiti u Beogradu poslovne ljude i predstavnike država i vlada iz regiona, potvrdili su Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije i Zoran Zaev, premijer Makedonije, saopštili su danas organizatori skupa.

Učesnicima samita će video linkom poruku poslati i Marija Gabriel, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.

Ključna tema Samita 100 biznis lidera biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Najbolji stručnjaci iz regiona i Evrope govoriće i o mobilnost rada, energetskoj održivosti, brendiranju regiona.

Na panelima će se razmatrati dokle se stiglo u realizaciji dosadašnjih zajedničkih regionalnih projekata, Edison, Zelena Balkanika, Free cargo, ali i ukrstiti kreativne ideje i formirati nove inovativne projekte prateći razvoj digitalne tehnologije.

Ovogodišnji forum otvoriće Stanka Pejanović, predsednica Upravnog odbora Samita100 i predsednica Srpske asocijacije menadžera, i Alejandro Plater, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group.

Samit100 biznis lidera je jedinstvena regionalna poslovna inicijativa, prvi skup ovakve vrste u regionu i zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima usmerenim na unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona.

Namera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Samit 100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Samit 100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona.

Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti Samit 100 je održan u Skoplju u oktobru 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.