U trendu

Brza saobraćajnica do Valjeva biće završena početkom naredne godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas u Lajkovicu da će brza saoraćajnica do Valjeva biti završene u prvom tromesečju naredne godine, uprkos problemima sa eksproprijacijom manjeg broja parcela na trasi puta.

„Eksproprisali smo hiljade i hiljade parcela, imamo problema na još nekoliko lokacija. Mi kao vlada se direktno uključujemo da rešimo probleme od kojih su neki objektvni, a neki nisu. Ta ključna saobraćajnica, koja daje novu perspektivu Lajkovcu kao saobraćajnom čvorištu, će biti završena u prvom tomesečju naredne godine“, rekao je Momirović nakon obilaska završnih radova na delu kanalizacione mreže u Lajkovcu.

Lajkovac dobio 10 km nove kanalizacione mreže

Ministar je izjavio danas u Lajkovcu da je zvršeno 10 od planirana 33 kilometra kanalizacione mreže u toj opštini i da će do kraja godine biti izgrađeno i jedno postorojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

„Radimo avangardni ekološki projekat na više od 100 lokacija na teritoriji 30 lokalnih samouprava u Srbiji gde gradimo kanalizaciju, kolektore i postroijenja za prečišcahvanje otpadnih voda. Samo u Lajkovcu se gradi na četiri ili pet lokacija smo izgradili 10 kilometara kalanizacije. Planiramo da ovde izgradimo 33 kilometra i dva postrojenja, od čega očekujemo da jedno bude završeno do kraja ove godine“, rekao je Momirović nakon obilaska radova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.