Brza saobraćajnica Kragujevac-Mrčajevci sledeće godine

BATOČINA – Izgradnja brze saobraćajnice od Kragujevca do Mrčajevaca počeće u drugoj polovini sledeće godine, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je rekla, trenutno se radi tehničko-projektna dokumentacija za deonicu puta od Kragujevca do Mrčajevaca koja će se povezati sa deonicom Preljina – Kraljevo.

Mihajlović je kazala da će brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca biti dužine 35 kilometara i da je procenjena vrednost investicije oko 150 miliona evra.

„Kada se završi osnovna dokumentacija, znaće se tačan iznos investicije. Putevi Srbije imaju obavezu da završe dokumentaciju, a da se zatim u budžetu za narednu godinu vidi i izdvoji novac za tu saobraćajnicu“,rekla je Mihajlović novinarima.

Dodala je da bi izgradnja saobraćajnice trebalo da počne u drugoj polovini sledeće godine ili u trećem kvartalu.

Ministarka je najavila da će deonica autoputa Kragujevac – Batočina biti gotova do marta sledeće godine.

Upitana da li će kampanja Budućnost Srbije obići i Šumadijski okrug, uz konstataciju novinara da se u Kragujevac poslednjih godina nije ulagalo dovoljno, Mihajlović je kazala da infrastrukturni projekti koji se izvode u tom kraju upravo pokazuju drugačije.

Ona je najavila da će kampanja Budućnost Srbije biti i u Šumadijskom okrugu i dodala da i tu ima značajnih investicija, kao što je Simens.

„Ne postoji grad u Srbiji koji će biti zanemaren, infrastruktura je važna i naši interesi su da ljudima omogućimo da ostanu da žive na prostoru gde su se rodili i gde imaju svoju porodicu. Niti Kragujevac, niti bilo koji drugi deo Srbije ne sme biti zapostavljen“, rekla je Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.