U trendu

Bukurešt:Otvorena prva pijaca sa ogranskim proizvodima iz RU

BUKUREŠT – U Bukureštu je otvorena prva pijaca sa ekskluzivnim sertifikovanim organskim i tradicionalnim proizvodima iz Rumunije, prenosi Ađerpres.

Na pijaci se može kupiti sertifikovana organska hrana iz Rumunije najvišeg kvaliteta, zajedno sa sertifikovanim rumunskim tradicionalnim i prirodnim proizvodima.

Iz udruženja ekoloških poljoprivrednih proizvođača „Bio Romania“ navode da se na pijaci mogu kupiti organski i tradicionalni kvalitetni proizvodi, a ne proizvodi za masovnu upotrebu sa velikim brojem aditiva i hemikalija.

Tradicionalni proizvodi imaju sertifikat rumunskog ministarstva poljoprivrede, dok ogranski proizvodi imaju sertifikate kompanija ovlašćenih od strane ovog ministarstva. To znači da država garantuje za kvalitet proizvoda koji se mogu kupiti na pijaci, navode iz udruženja „Bio Romania“.

U Rumuniji se pod organskom poljoprivredom nalazi 364.000 hektara zemljišta, a u ovom sistemu registrovano je oko 10.000 korisnika. Ogransko tržište u Rumuniji dostiglo je 20 miliona evra u 2018. godini, i prijavljuje oko 30 odsto godišnjeg rasta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.