U trendu

Cadez i Đurovic: Saradnja dobra, ima prostora da bude bolja

BEOGRAD – Privredna saradnja Srbije i Crne Gore je uvek bila dobra, ali ima prostora da bude joĹĄ bolja, saglasili su se danas predsednik Privredne komore Srbije Marko ČadeĹž i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović koji boravi u poseti Beogradu.

„Ĺ˝elimo da naĹĄu saradnju izdignemo na veći nivo“, rekao je Đurović i izrazio zadovoljstvo ĹĄto je sa predstavnicima Privredne komore Crne Gore posetio Privrednu komoru Srbije.

Istakao je da su na sastanku razmenili iskustva u cilju unapređenja saradnje dve zemlje, dodajući da su određena iskustva koja Srbija ima u privlačenju investicija vrlo interesantna.

„Zamolili smo prijatelje iz Privredne komore Srbije da razmenimo iskustva, da vidimo kako to oni rade i da implementiramo stvari koje su dobre, a naravno mi smo uvek raspoloĹženi da sa naĹĄe strane izađemo u susret da i oni implementiraju neke stvari koje mi u Crnoj Gori radimo dobro ili moĹžda bolje“, rekao je Đurović.

Naveo je da prostora za saradnju uvek ima i da uvek može bolje, te dodao da veruje da će ova poseta doprineti da privredna saradnja dve zemlje bude još bolja.

Čadež je rekao da je saradnja srpskih i crnogorskih privrednika uvek bila dobra, ali da su je tu i tamo nekada otežavali više ili manje zategnuti politički odnosi.

Čadež smatra da je sada stvorena nova mogućnost da se olakša privredi da još bolje radi što se, kako je rekao, već vidi jer iz Srbije u Crnu Goru dolaze jako dobre investicije.

„To su stvari koje će oĹživeti Crnu Goru ne samo kao turistički centar na Jadranu, oni to već jako dobro rade, nego i neke druge stvari, kao logistički hab za ovaj deo Evrope i regiona, kao potencijalni centar za izvoz robe iz Srbije ĹĄirom sveta. To su neke stvari o kojima smo razgovarali“, rekao je ČadeĹž.

Naveo je da će u drugoj polovini juna imati priliku da poseti Podgoricu gde će razgovarati sa donosiocima odluka i predstavnicima kompanija.

„Da vidimo koji su to projekti na kojima joĹĄ moĹžemo konkretno da radimo i ĹĄta je to na ĹĄta zaista moĹžemo da računamo kao budući dobar biznis“, rekao je ČadeĹž i dodao da ima mnogo potencijala u oblasti energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.