U trendu

Cadez pozvao izraelske privrednike da sarađuju sa privredom

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da izraelske kompanije treba da iskoriste potencijale koje nudi predstavništvo Privredne komore Srbije u Jerusalimu i zajedno sa srpskim privrednicima rade na razvoju trgovinske saradnje i jačanju ekonomskih veza dve zemlje posebno u oblasti inovacija.

On je gostujući na izraelskoj televiziji „i24 News“ povodom svečanog otvaranja predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu naglasio da je Srbija jedna od prvih evropskih zemalja koja je otvorila predstavništvo u Jerusalimu namenjeno razvoju trgovine i ekonomske saradnje između dve države, saopštila je PKS.

„Dugo smo želeli da otvorimo predstavništvo u Izraelu jer Srbiju u svetu sve više prepoznaju kao inovativnu ekonomiju na Zapadnom Balkanu i u Centralnoistočnoj Evropi“, rekao je Čadež.

Ukazujući na potencijal saradnje dveju zemalja, pre svega u oblasti inovacija i naprednih tehnologija, Čadež je naveo da 100.000 ljudi u Srbiji radi u IKT sektoru koji ima godišnji rast od 26 odsto, kao i da je naša zemlja jedna od malobrojnih u svetu koja u osnovnim školama ima predmet programiranje od četvrtog do osmog razreda.

„Prijateljstvo Izraela i Srbije traje dugo i veoma je snažno. Sa Izraelom želimo da radimo na inovacijama jer je to nabolja politika za budućnost, i za izraelski i za srpski narod“, poručio je Čadež.

Prema njegovim rečima, Srbija može mnogo da nauči od Izraela koji je razvio infrastrukturu kako bi podržao razvoj inovacija u svojoj zemlji, a kao rezultat toga, u Izraelu postoji zajednica mladih preduzeća koja sarađuje sa multinacionalnim kompanijama na razvoju svog poslovanja i inovativnih rešenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar