U trendu

Cadez: Srpski privrednici imaju šta da ponude turskom tržis

BEOGRAD – Srpski privrednivi imaju mnogo toga da ponude turskom tržištu, ocenio je danas predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež na otvaranju Srpsko-turskog foruma u Beogradu i istakao da je od velikog značaja za obe zemlje da se ekonomska saradnja podigne na viši nivo.

Čadež je izrazio zadovoljstvo što na Forumu učestvuje skoro 500 privrednika iz više od 330 kompanija i dodao da će se u okviru foruma održati više od 300 B2B sastanaka, koji će omogućiti razmenu iskustava i sklapanju novih poslovnih ugo ora.

„Drago mi je što od našeg poslednjeg viđenja u okviru Biznis-foruma 2019. godine u Srbijinje otvoreno novih 363 kompanije“, rekao je Čadež i istakao da ovakvi skupovi umnogome doprinose novim investicijama i unapređenju poslovne klime obe zemlje.

Naveo je da su na forumu kompanije iz najrazličitijih sektora od medicine, preko građevine i poljoprivrede, do IT industrije.

Čadež je poručio da Srbija ima šta da ponudi turskom tržištu i da je sada glavni cilj da se poveća izvoz proizvoda srpskih kompanija ka Turskoj i da se unapredi spoljno-trgovinska saradnja dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar