U trendu

CarGo: 150 limuzina na ulicama Beograda do Nove godine

Direktor kompanije CarGo Technologies (Kar go tehnolodžis)  Vuk Guberinić izjavio je danas da je u unapredjenje aplikacije „CarGO“ novom Biznis klasom i nabavku automobila uloženo šest miliona evra.

On je na „CEO Samitu“, skupu privrednih lidera regiona, predstavio Biznis klasu, novu funkcionalnost „CarGo“ aplikacije najavio je da će do kraja godine članovima udruženja „CarGo“ na raspolaganju biti celokupna flota od 150 crnih limuzina, koja će se naći na ulicama Beograda.

Kako je precizirano u saopštenju CarGoa, biznis klasa se već sada nalazi na raspolaganju, ali će ova dodatna funkcionalnost članovima Udruženja CarGo biti u potpunosti dostupna od Nove godine, kada se očekuje i kompletiranje flote limuzina.

„‘CarGo’ je počeo kao mali srpski startap pre pet godina, a ove godine je završio na Forbsovoj listi deset najinovativnijih kompanija koje menjaju svoja tržišta. Ponosni smo i na to što je naš softver samoodrživ, što znači da sami finansiramo sve investicije“, rekao je Guberinić.

Dodao je da je kompanija izabrala teži put, ali da to omogućava i neke prednosti poput nezavisnosti u donošenju poslovnih i strateških odluka.

Guberinić je naglasio da i da kompanija 100 odsto elektronski posluje, da plaća svi poreze i da sav novac ostaje u Srbiji.

Direktor CarGo Technologies precizirao da će se medju 150 najnovijih automobila „arteon“, „camri“ i „jaguar“, koji će biti deo biznis klase, naći i deset električnih automobila visoke kategorije.

„Već možete da vidite na ulicama Beograda „jaguar I-Pace“, prvi potpuno električni Jaguarov model, vrhunskih performanski i inkorporiranih tehnoloških dostignuća. Naša vizija je zeleni Beograd i Srbija koja će svoj razvoj bazirati na održivosti“, rekao je Guberinić.

On je naglasio da njegova kompanija veruje da tehnologije mogu da pomognu u uštedi energije i očuvanja našeg grada i zemlje.

„Na tom polju već pravimo srednjoročne i dugoročne planove“, rekao je Guberinić.

Direktor CarGo se posebno zahvalio partnerima iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Japana.
„Za razliku od nekih donosioca odluka u Srbiji, našu ideju, viziju i potencijal prepoznale su najuglednije svetske kompanije – od Tojote, preko Folcvagena i Renoa, do Jaguara. Mi verujemo i da na ovaj način, saradnjom sa jednim od najvećih svetskih kompanija, omogućavamo i razvoj ljudskih resursa, koji predstavljaju osnov izgradnje jake privrede“, kazao je Guberinić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.