U trendu

CarGo: Do 2023. u voznom parku samo hibridi i električni automobili

Cilj Udruženja gradjana CarGo je da do 2023. godine svoje članove prevozi samo hibridim i električnim automobilima, zbog čega trenutno pregovora sa kompanijom koja je lider u proizvodnji elektro-punjača u jugoistočnoj Evropi, rekao je predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić.

„Naš cilj je da Srbija i Beograd postanu zdravije i zelenije mesto za život. CarGo flota trenutno ima 50 hibridnih i 17 električnih automobila, ali je naš cilj da 2023. godine cela CarGo flota bude sastavljena isključivo od električnih automobila i hibrida“, rekao je Vučić za portal b92.net.

Na pitanje šta ih je podstaklo da nabave električne automobile iako ne postoje subvencije, Vučić je naveo da „CarGo želi da menja sliku Beograda i Srbije i da je zato osnovana i Biznis klasa koju trenutno čini 100 luksuznih automobila, medju kojima su i potpuno električni Jaguari I-Pace“.
 
Vučić je dodao da CarGo svojim primerom pokušava da utiče na društvenu svest, ali i da podrži ekspanziju mreže stanica za punjenje električnih automobila.
 
„Mreža punjača za električne automobile u Srbiji i dalje nije dovoljno razvijena. Zbog toga smo u pregovorima sa jednom kompanijom koja je lider na polju elektro punjača u jugoistočnoj Evropi“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.