U trendu

CarGo najavio veliki sastanak, pa im otkazali salu

BEOGRAD – Udruženju građana „CarGo“ saopštilo je danas da im je Dom kulture „Studentski grad“ otkazao ranije ugovorenu salu zbog, kako se navodi, očiglednih pritisaka koji su usledili prema rukovodstvu te institucije.

Udruženje građana „CarGo“ postavlja pitanje pod čijim pritiskom je sala otkazana.

„U danu kada su taksisti najavili ‘otpor’ CarGo-u, mi smo to već osetili na svojoj koži. U samo jednom danu ostali smo bez ugovorene sale za veliki sastanak sa članovima Udruženja, koji smo zakazali za nedelju, 19. maj“, rekao je predsednik Udruženja građana „CarGo“ Aleksandar Vučić.

Naveo je da ne veruju u izgovore poput „preklapanja termina“ i dodao da „u te izgovore može da poveruje samo neko ko ne zna sa kakvim se problemima svakodnevno suočavamo“.

Vučić je rekao da „ovakva suptilna zabrana okupljanja, ne samo da predstavlja kršenje zakona, već i kršenje opštih načela ljudskih i građanskih prava, poput prava na okupljanje“.

„Ko god da je izvršio pritisak da do otkazivanja sale dođe, pokušao je da nas onemogući u javnom izražavanju stavova“, kazao je on, i istovremeno zahvalio Centru za kulturu „Vlada Divljan“ koji je u kratkom roku odgovorio na upit Udruženja i što daju sve od sebe da organizacija ovog događaja protekne besprekorno.

Vučić je istakao da je povodom održavanja skupa i zbog straha za bezbednost članova, Udruženja građana obavestilo policiju o skupu i zatražilo njihovu zaštitu.

„Mi se u ovom gradu više ne osećamo bezbedno. Taksisti žele da uvedu 24-časovnu ‘stražu’ protiv nas i pozivaju na kontinuirana dežurstva i oduzimanje vozila našim članovima. Pritisci na CarGo se iz dana u dan ne smanjuju, već rastu”, rekao je Vučić.

Dodao je da će zato u nedelju CarGo održati veliki sastanak na kojem će zajedno sa članovima doći do drugačijeg odgovora na nasilje i pritiske koje taksi kartel vrši nad institucijama i građanima Beograda, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar