U trendu

CarGo prijavio kontra proteste od srede

BEOGRAD – Udruženje građana CarGo prijavilo je policiji i zakazalo proteste pod nazivom „Stop taksi i gradskom kartelu“ a protesti, će kako saopštavaju iz ovog udruženja, biti organizovani od srede.

Protest organizuju kao odgovor na nedavno najavljene proteste taksista na kojima je jedan od zahteva gašenje ove multimedijalne platforme.
Udruženje navodi da se protesti organizuju zbog potrebe da se stane na put bezakonju i da su oni nenasilan odgovor onima koji misle da su veći od zakona.
„ Naša jedina želja je da radimo, hranimo porodice i pomažemo građanima. Međutim, pritisci da se nastavi lov na CarGo, oduzimanje automobila, izmišljene kazne i slična nelegalna dela neće nas dočekati nespremne“, kažu u udruženju.

Dodaju da pritisci na ovo udruženje nikada nisu prestali ali da su se metode borbe se promenile, pa su im, kako navode, umesto ljudi otimali novac i nezakonito skidali novac sa računa.

Iz CarGo saopštavaju i da udruženje već duže vremena nije informisalo javnost o svim nedelima, ali da sada „borba taksi kartela i njihovih šefova iz senke protiv najvećeg domaćeg servisa ulazi u novu fazu“.
Ističu da oni ne žele da protestuju i da umesto da odmažu žele da pomažu i da rade, ali da zbog velikih pritisaka više ne mogu da ćute i da su morali da prijave nenasilne proteste upozorenja.

„Taksi kartel i njihove političke vođe padaju na ispitu zakona. CarGo ima 12 sudskih presuda kojima je vraćeno svih 12 otetih automobila. Mi znamo da njih ne dotiče zakon, ali videćemo da li će ih dotaći ulica“, zaključuje se u saopštenju ovog udruženja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.