U trendu

CarGo: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

BEOGRAD – Direktor kompanije CarGo Tećnologies, Vuk Guberinić, najavio je veliku akciju raskrinkavanja taksi kartela i njihovih zloupotreba, čime su, kako kaže, „skeleti iz taksi gepeka prvi put u javnosti“.

Guberinić je rekao da su bili šokirani saznanjima, koje su dobili od poštenih taksista koji ne žele da učestvuju u režiranom haosu na ulicama, o tome da veliki deo vozača koji taksira nema taksi dozvolu, te da zbog toga imaju još veću obavezu da o ovim kriminalnim saznanjima obaveste javnost, navodi se u saopštenju kompanije.

„Zanemeli smo kada smo ovo čuli, a sada, mora da progovori država. Ni najveći politički zaštitnici neće uspeti da zaštite taksi bosove od istine i istrage nadležnih organa“, rekao je Guberinić i najavio da će tek „početi da ispadaju ‘skeleti’ iz taksi gepeka“.

Prva velika zloupotreba, koju je Guberinić izneo je da taksi dozvolu nemaju svi oni koji voze taksi, već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika.

„To je zaista najveće licemerstvo. Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi“, kazao je direktor „CarGo“-a.

Guberinić je pozvao i ministarku Zoranu Mihajlović da se izjasni o ovoj činjenici jer i ona svojim izjavama, kako je naveo, učestvuje u dovođenju javnosti u zabludu da „CarGo“ radi suprotno zakonu, a to su zapravo vođe taksi kartela koje očigledno štiti.

On je poručio da je raskrinkavanje taksi kartela tek počelo, te će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama jer će „na taj način pomoći nadležnima da preseku kriminalni gordijev čvor koji ucenjuje Srbiju“.

“Došlo je vreme da Srbija i Beograd konačno saznaju decenijsku igru taksi kartela”, zaključio je Guberinić, navodi se u saopštenju kompanije CarGo Tenologies.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.