U trendu

CEECAT Kapital preuzeo većinski udeo u Gomeksu

BEOGRAD – Investicioni fond CEECAT Capital je objavio da preuzima većinski udeo u Gomeksu – maloprodaji prehrambenih proizvoda u Srbiji.

„Koristeći svoj snažan brend i mrežu, Gomeks će ubrzati svoj rast i tržišnu poziciju u Srbiji kako bi postao nacionalni šampion u sektoru“, objavio je na CEECAT na svom sajtu.

Gomex je osnovao 1997. godine u Zrenjaninu Goran Kovačević, a kroz razvoj trgovine u kvartovskim objektima uspešno je od 2007. godine prodro u region Vojvodine kao i Centralne Srbije.

U Gomexu radi oko 2.500 zaposlenih, a ta kompanija je razvila i sopstvenu aplikaciju za lojalnost kupaca.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capitala u Srbiji, a paralelno sa ovim fond je otvorio novu kancelariju u Beogradu.

Partner u CEECAT-u Entoni Stalker ističe da žele da ulažu u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj industriji.

„Gomeks je dokazao svoje sposobnosti svojim uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnoj Srbiji. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital okosnice Gomeksa da bi katalizovao njegovu sledeću fazu rasta“, rekao je on.

Dodao je da je cilj da se Gomex kroz realizaciju sopstvenog potencijala pojavio kao nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu za susedstvo.

Osnivač Gomeksa Goran Kovačević rekao je da je uz posvećenost ta kompanija razvijena do sadašnje faze, te da će uz pomoć CEECAT-a ona ubrzati rast i postati jedan od lidera u svojoj industriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar