U trendu

Cene goriva u CG vise od proseka u regionu

PODGORICA – Cene bezolovnog benzina eurosuper 95 i eurodizela u Crnoj Gori više su od proseka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.
Prema podacima iz novog Biltena o cenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,74 evra, a od zemalja regiona, skuplji je samo u Albaniji, gde se prodaje za 1,98 evra, prenosi RTCG.

Kako se navodi, litar eurosupera 95 jeftiniji je u Hrvatskoj gde košta 1,63 evra, Bosni i Hercegovini (BiH) 1,62 evra, u Srbiji 1,6 evra, a Severnoj Makedoniji 1,54 evra.

Najjeftiniji bezolovni benzin 95 u Evropi plaćaju građani Mađarske, 1,28 evra, a najskuplji stanovnici Holandije 2,34 evra.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,74 eura. Skuplji je u Albaniji, gđe se može kupiti za 1,81 evra.

Litar eurodizela u Hrvatskoj košta 1,72 evra, BiH 1,64 evra, a Severnoj Makedoniji 1,43 evra.

Prema ovim podacima, najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Malte, 1,21 evra, a najskuplji stanovnici Švedske 2,35 evra.

Kako se dodaje, Ministarstvo na sedmicnom nivou objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cene goriva u regionu i Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar