U trendu

CG ima dva puta više mobilnih telefona nego stanovnika

PODGORICA – Broj korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori iznosio je na kraju septembra ove godine 1.294.942, što je dva puta više od broja stanovnika i predstavlja rekord u Evropi.

Od ukupnog broja korisnika 53,6 odsto su pripejd a 46,4 odsto postpejd korisnici, navodi se u Izveštaju o razvoju tržišta elektronskih komunikacija koji je razmatrala vlada, izveštava portal Cdm.me.

Usluge mobilne telefonije u Crnoj Gori pružaju tri operatora – Crnogorski Telekom, Telenor i M:Tel i to na teritoriji čitave države.

Tržišni lider u ukupnom broju korisnika je M:tel.

Broj korisnika u septembru ove godine bio je za 4,9 odsto veći u odnosu na isti lanjski mesec.

Inače, naj­vi­še re­gi­stro­va­nih mo­bil­nih ko­ri­sni­ka u Crnoj Gori bi­lo je 2008. go­di­ne ka­da je za­be­le­že­no čak 1,3 mi­li­o­na, napominje se u informaciji.

Dodaje se, takođe, da je u periodu januar-septembar ove godine pisanim putem podneto 13.850 prigovora korisnika na sve usluge elektronske komunikacije u Crnoj Gori, što je šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

“Prigovori su se odnosili na sve aspekte pružanja usluga (iznos računa, smetnje i prekidi u radu servisa, zloupotrebe, zahtevi za raskid ugovora i sl.)”, navodi se u izveštaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.