CG mediji: Kostić dobio dozvolu za posao od 100 miliona evra

PODGORICA – Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije dala je pozitivno mišljenje na zahtev predstavnika MK grupe za odobrenje koncentracije na tržištu u vezi sa prodajom srpske Viktorija grupe.

Beogradski mediji su u julu 2018. godine pisali da je za oko 112 miliona evra MK grupa Miodraga Kostića preuzela dugove Viktorija grupe, nastale na osnovu kredita kod poslovnih banaka, prenosi crnogorski portal Bankar.

Kako se navodi, u rešenju Agencije za zaštitu konkurencije od 12. decembra 2019. godine piše da je od strane podnosioca zahteva u propisanom roku izvršena uplata od 600 evra na račun Agencije i 14.400 evra na podračun Agencije.

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije dala je u oktobru prošle godine pozitivno mišljenje i na zahtev dve ofšor kompanije sa Kipra, Ermaged Limited i Mormont Limited, koje se povezuju sa Kostićevom MK grupom, za odobrenje koncentracije na tržištu, u vezi sa prodajom kompanije Heta Ašet Resolution.

Prema ranijem pisanju medija Kostić je dugove Viktorija grupe prema bankama od 260 miliona evra, otkupio za oko 112 miliona evra, kao i da će nakon te transakcije postati većinski vlasnik kompanije, jer će dugovi biti konvertovani u kapital, a Viktorija grupa više neće imati obaveze prema bankama.

Crnogorski portal dodaje i da Kostić preko svoje AIK banke poseduje oko 15 odsto vlasništva hotelske grupe „Budvanska rivijera“, koja je delom i u vlasništvu Vlade Crne Gore.

(Tanjug)

Napišite komentar