U trendu

CMG: 20 miliona Kineza uoči Kineske nove godine kupilo proizvode iz Centralne i Istočne Evrope

Proizvode iz zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) u vrednosti od 37 miliona juana, odnosno 5,69 miliona dolara za tri sata kupovine, uoči najsvečanijeg praznika u Kini – Kineske nove godine kupilo je 20 miliona Kineza, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Roba iz Poljske, Grčke, Bugarske, Madjarske, Litvanije i drugih zemalja Centralne i Istočne Evrope sinoć je kupovana preko interneta, a dogadjaj je imao humanitarni karakter i organizovan je povodom predstojećeg samita lidera Kine i CIE-a.

Nedavno su Kina i EU završile pregovore o sporazumu o medjusobnom ulaganju, a početkom ove godine na snagu je stupio porazum Kine i EU o geografskim oznakama.

Tokom prodaje preko interneta, uoči Festivala proleća, najpoznatija kineska influenserka Vei Ja, voditelji iz CMG Čen Veihung i Li Sisjuansu, nudili su publici robu iz zemalja CIE-a i pričali o istoriji i kulturi tih zemljama, objavila je CMG navodeći da su kineski potrošači radoznali i puni očekivanja u vezi sa evropskim proizvodima.

Toner od bugarske ruže, Kores kozmetika iz Grčke, Tokajsko vino iz Madjarske, ulje divlje ruže poljskog brenda Bielenda, neki od proizvoda koji su prodavani u okviru ovog dogadjaja, koji je pokrenula CMG.

Povodom prodaje uživo grčki ambasador u Kini Georgios Iliopulos u intervjuu za CMG rekao je da otkad se Grčka pridružila mehanizmu saradnje Kine i zemalja CIE raste izvoz grčke robe u Kinu.

On očekuje da će još više robe visokog kvaliteta iz Grčke ići put Kine preko novih kanala e-trgovine, kao što je prodaja robe u programu uživo.

CMG je navela da kineski predsednik Si Djinping danas predsedava Samitom lidera Kine i CIE u Pekingu, koji će biti održan u onlajn formatu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.