U trendu

CMG: Bolja budućnost Hongkonga integrisanog u dvostruki ciklus

Nacrt kineskog „14. petogodišnjeg plana“ naglašava potrebu ubrzanja izgradnje novog razvojnog obrasca sa domaćim i medjunarodnim ciklusima kao uporištem i uzajamnom promocijom domaćih i medjunarodnih ciklusa, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Hongkong bi trebalo da ima sposobnost da aktivno postane „učesnik“ u domaćem ciklusu i da pojača medjunarodni ciklus, donoseći vitalnost i mogućnosti sopstvenom razvoju.

Hongkongu velike prednosti tržišta matičnog dela i niz mera za podsticanje domaće potražnje donose veliku korist, navela je CMG.

Iako Kina ističe glavni deo velikog domaćeg ciklusa, ona takodje obraća pažnju na bolje povezivanje domaćeg i medjunarodnog tržišta tako što će iskoristiti potencijal domaće potražnje i bolje iskoristiti dva tržišta i dva resursa.

Nacrt „14. petogodišnjeg plana“ predlaže podršku Hongkongu u poboljšanju njegovog statusa medjunarodnog finansijskog, pomorskog i trgovačkog centra i jačanju funkcija globalnog ofšor RMB poslovnog centra, medjunarodnog centra za upravljanje imovinom i centra za upravljanje riziku.

To će pomoći povoljnim industrijama Hongkonga da odigraju veću ulogu u međunarodnom ciklusu.

Nacrt „14. petogodišnjeg plana“ takodje daje Hongkongu novu poziciju, uključujući podršku Hongkongu da poboljšava svoj status medjunarodnog vazduhoplovnog čvorišta, izgradnju medjunarodnog inovacionog i tehnološkog centra i regionalnog centra za trgovinu intelektualnom svojinomi centra za kultulrni i umetnički razvoj i razmenu izmedju Kine i stranih zemalja.

Te mere će uneti novi zamah u razvoj Hongkonga, dodala je CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.