U trendu

CMG: Kineski uvoz i izvoz porasli 22,7 odsto u prva tri kvartala 2021.

Ukupan kineski uvoz i izvoz prema zvaničnim podacima bio je 22,7 odsto veći u prva tri kvartala ove godine nego u istom periodu lane i iznosio je 28,33 biliona juana, što je oko 4,38 milijardi američkih dolara, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Kako je navedeno, ovo u potpunosti pokazuje da je spoljna trgovina Kine relativno otporna i da se ukupni trend rasta nije promenio.

Ukazano je da je stalni oporavak domaće ekonomije postavio čvrste temelje za održiv rast spoljne trgovine, dok je istovremeno, jaka i efikasna politika Kine ojačala poverenje korporacija i ubrizgala više vitalnosti u dugoročni razvoj spoljne trgovine.

Stabilni oporavak spoljne trgovine Kine, kao najveće zemlje u svetskoj robnoj trgovini, kako je ocenjeno, važan je zbog stabilizacije globalnog industrijskog lanca i lanca snabdevanja.

Od početka ove godine, spoljnotrgovinski učinak Kine predvodio je najveće svetske ekonomije, a povećan je i njen udeo na medjunarodnom tržištu, prenela je CMG.

Taj veći procenat, kako se dodaje, znači da se potražnja na globalnom tržištu oslanjanje na „Made in China“, kao i da otvorenije kinesko tržište nastavlja sa snažnim potencijalom potražnje i doprinosi razvoju globalnih kompanija.

Zbog globalne epidemije i teškog oporavka svetske ekonomije, razvoj spoljne trgovine Kine i dalje se suočava sa mnogim neizvesnim faktorima.

Medjutim, osnove dugoročnog ekonomskog rasta Kine se nisu promenile, jer je stabilan i kvalitativan rast spoljne trgovine Kine dobro podržan, pa će nastaviti da doprinosi domaćem razvoju, kao i svetskom ekonomskom oporavku, objavila je CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.