U trendu

Čoban: Raste broj hotela i restorana, nema radne snage

ČENEJ – Broj ugostiteljskih objekata, hotela i restorana u regionu raste, ali je očigledan nedostatak radne snage i demografska struktura ne podmiruje potrebe postojeće turističke infrastrukture, zbog čega se radna snaga uvozi, istakao je predsednik Kolor pres grupe Robert Čoban na
regionalnoj konferenciji o hrani i vinu „Food Talk“ održanoj u Čeneju.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je na konferenciji istakao da Vojvodinu doživljavamo kao svet u malom pa imamo sa čim da se ponosimo, hranom, pićem, dušom ljudi koji u njoj žive, saopštila je Kolor medija komunikejšn.

„Oni koji su posetili Vojvodinu žele da se vrate i njihova iskustva su nam dragocena, jer će nam pomoći da obogatimo našu turističku ponudu i prikažzemo je svetskom turističkom tržištu“, rekao je on.
Istakao je da postoji veliki prostor za unapređenje gastro ponude Vojvodine, jer ona ima oko 150 vinarija i veliku paletu tradicionalnih jela i proizvoda, ali ih je neophodno promovisati.

„Zato ćemo do kraja godine raspisati konkurs za uvođenje besplatnog interneta na određenim turističkim destinacijama u jedinicama lokalne samouprave čime ćemo pomoći njihovoj boljoj promociji“, dodao je Ivanišević.

Član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević je naveo rezultate anketa koje pokazuju da 30 odsto turista koji dolaze u Novi Sad, dolaze upravo zbog hrane.

„Kao grad se trudimo da podržavamo male proizvođače hrane i pića, pre svega organsku proizvodnju i već imamo tri proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom“, istakao je on.

Dodao je da je gradska uprava od prošle godine počela da podržava i preradu na malim gazdinstvima, kako bi svoje proizvode ponudili na tržištu, posebno u restoranima na teritoriji Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.