U trendu

Danas finalno izvlačenje 1. kruga nagradne igre, Mali: Odziv premašio očekivanja

BEOGRAD Danas će biti održano finalno, peto izvlačenje prvog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, uz direktan prenos na prvom programu RTS od 18 časova.

U četvrtak je nadmašena je magična brojka od 100.000.000 skeniranih računa, što ovogodišnje izdanje nagradne igre čini ubedljivo najuspešnijim od svih izdanja do sada, saopštila je danas Vlada Srbije.

Svi računi skenirani do danas u podne biće u konkurenciji za nagrade od 18 časova, a nagrade su najvrednije do sada – jedan trosoban i jedan četvorosoban stan u Beogradu dobiće nove vlasnike, koje će odrediti naš proslavljeni košarkaš Igor Rakočević.

Ministar finansija Siniša Mali priznaje da je ovakav odziv prevazišao sva očekivanja.

“Možda smo se nadali ovakvim statistikama, ali da budem u potpunosti iskren, nismo ih očekivali. Mi danas, posle tačno dva meseca od početka rada aplikacije, imamo više od sto miliona skeniranih računa, od 920.000 punoletnih građana Srbije koliko ih je instaliralo aplikaciju do sada“, rekao je Mali.

On je priznao da je bilo određenih bojazni kako će ljudi prihvatiti prelazak sa koverata na aplikaciju, da li će se snaći u nečemu za njih potpuno novom.

„Pokazali su međutim da se snalaze u digitalizaciji mnogo bolje nego što se misli”, ocenio je Mali.

Istakao je da ovakav uspeh nagradne igre pokazuje koliko su građani Srbije savesni i odgovorni prema sopstvenoj budućnosti.

“Želim da se u ime Vlade Srbije zahvalim svim građanima na ovolikom odzivu u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, kao i našim partnerima iz NALED-a na podršci u realizaciji nagradne igre. Ovakve brojke su dokaz da građani zajedno sa Vladom, u istom timu, rade na svetlijoj i boljoj budućnosti Srbije“, kazao je ministar finansija.

Kako je objasnio, uzimanjem računa pri svakoj kupovini, sigurni smo da će porez biti plaćen i da će se u budžetu naći više novca za nove autoputeve, škole, vrtiće, za obnovu naših zdravstvenih ustanova, za dodatno povećanje plata i penzija.

„Zaista sam neizmerno ponosan na građane Srbije koji su pokazali zavidnu odgovornost. Napominjem da je ovo samo prvo poluvreme, nastavite da uzimate račune i da ih skenirate na vašoj aplikaciji, jer nas na jesen očekuje još pet izvlačenja”, rekao je Mali.

U jesenjim izvlačenjima, potpuno ravnopravno, učestvovaće svi računi poslati od 24. decembra prošle godine i tokom čitavog perioda između dva kruga računi moći da se nesmetano skeniraju.

Pravo na učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodna je instalirana istoimena aplikaciju na mobilnom telefonu. Nagradnu igru organiziju Vlada Srbije i NALED, sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i podizanja nivoa svesti građana o značaju uzimanja računa pri svakoj kupovini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar