U trendu

Danas poslovni forum Srbija – Egipat

BEOGRAD – Privredna komora Srbije organizovaće danas Srpsko-egipatski biznis forum, u okviru zvanicne posete Srbiji predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

Forum će početi u podne u Palati Srbija, a učesnicima će se obratiti predsednici Srbije i Egipta, Aleksandar Vučić i Abdel Fatah el Sisi, najavljeno je iz PKS.

Moderator poslovnog foruma biće predsednik PKS Marko Čadež.

Na poslovnom forumu učestvuju i ministarka industrije i trgovine Egipta Nevin Gamea, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predsednik Federacije egipatskih industrija Mohamed Zaki el Sevedi i predsednik, Federacija trgovinskih komora Egipta Ibrahim Mahmud el Arabi.

Uoči foruma, u 11 casova, biće održane prezentacije Razvojne agencije Srbije „Zašto investirati u Srbiju“ i Federacije egipatskih, afričkih i mediteranskih komora „Poslovati sa Egiptom“, navedeno je u saopštenju.

Nakon foruma predviđeni su B2B (biznis tu biznis) susreti srpskih i egipatskih kompanija iz sektora poljoprivrede, gradevinarstva i infrastrukture, energetike, zdravstva, turizma, telekomunikacija i IT…

Egipatska ekonomija je druga najjaca privreda u arapskom svetu, posle Saudijske Arabije.

Najveći deo egipatske ekonomije oslanja se na turizam i izvoz nafte i gasa, kao i na prihode od Sueckog kanala.

U prva tri meseca ove godine, ukupna robna razmena Srbije i Egipta povećana je za više od 72 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar