U trendu

Danas se otvara Međunarodni sajam turizma

BEOGRAD – Međunarodni 42.beogradski sajam turizma, pod sloganom „Put pod noge“, počinje danas, a na toj manifestaciji turističku ponudu predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, sa popustima i do 50 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će prisustvovati otvaranju sajma turizma, a u 13 časova sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke Doroteom Gizelman, obeležiti početak projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Oko 700 izlagača predstaviće ponudu u okviru sajma turizma, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja, budući da se paraleno održavaju još tri sajamske manifestacije – sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.

Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner.

Tokom četiri dana, očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.

Srbiju je prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja.

Izlagački koncepti biće u halama 1, 2, 3 i 4, radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja sajma, 23. februara, biće od 10 do 18 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara, dok je cena porodične ulaznice (za roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara.

(Tanjug)