U trendu

Dani turizma „Biram Srbiju“ od 6. do 8. septembra u Nišu

BEOGRAD – Atraktivne destinacije, gastronomske specijalitete koje treba probati, ali i avanture i prizore koje treba obići, predstaviljaju brojne turističke organizacije iz Srbije na Danima turizma, koji se održavaju od 6. do 8. septembra u parku Sedmi juli u Nišu, saopštili su iz TOS-a.

Turistička manifestacija „Biram Srbiju“ ima za cilj da se posetioci upoznaju sa turističkim potencijalima Srbije, ali i da promoviše grad na Nišavi.

Pomoćnica direktora TOS Vesna Raca Radisavljević navela je da je brojem turista i noćenja na destinacijama u Srbiji ove godine mogu da budu zadovoljni i domaćini, ali i država.

„Turizam je, uprkos nezamislivim izazovima, pokazao da je izdržljiv i da ume da sačuva posebnost i atraktivnost čak i u vremenu krize“, rekla je Radisavljević.

Učesnici manifestacije „Dani turizma“ složili su se da su ovakvi događaji dobra prilika da se okupe kolege iz cele Srbije, razmene iskustva i naprave planovi za predstojeći period, ali i da se upoznaju sa problemima kolega iz regiona.

Direktor Turističke organizacije Severne Makedonije Ljupčo Janevski poručio je da je pandemija teško pogodila turizam u toj zemlji i da se sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će započeta saradnja Srbije i Severne Makedonije kroz nastupe na trećim tržištima, biti nastavljena.

Saopšteno je da je Turistička organizacija Grada Niša ovim povodom pripremila sadržajan program, izložbu i panele, kao i predavanja kojima će ova nedelja posvećena turizmu biti upotpunjena.

Manifestaciji „Dani turizma“ u Nišu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.