U trendu

Darko Lukić od 1. jula biće novi izvršni direktor Nelt grupe

Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.

Miloš Jelić, prvi izvršni direktor Nelt grupe, posle 24 godine u kompaniji postaće član Nadzornog odbora te kompanije koja se bavi logistikom i distribucijom robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda. 

„U današnjem poslovnom okruženju, promene su od suštinskog značaja za dalji razvoj. Promene, urađene na pravi način, kreiraju nove prilike za rast i pozitivnu transformaciju. Ostajem u Neltu kao član Nadzornog odbora, što će mi pružiti priliku da sagledam poslovanje i doprinesem iz drugačije perspektive“, poručio je Jelić.

Fokus kompanije u narednom periodu biće dalje jačanje organizacije, nastavak investicija u digitalnu transformaciju, kao i ulaganje u inovacije.

„Osnaženi pozitivnim rezultatima i uspehom ‘Accelerate 2025’ strategije, nastavljamo sa transformacijom koja je bazirana na temelju zdrave organizacije, investicijama u digitalne inovacije i nastavkom diverzifikacije Neltovog poslovanja. Uveren sam da imamo ljudskih i finansijskih resursa da iskoristimo mnoštvo prilika za dalji rast poslovanja, i zahvalan sam na prilici da vodim kompaniju u sledećoj fazi razvoja“, rekao je Lukić.

Nelt grupacija zapošljava 5.500 ljudi u 18 kompanija, na 12 tržišta u Evropi i Africi. 

Od početka primene „Accelerate 2025“ poslovne strategije kapitalne investicije Nelta iznose gotovo 50 miliona evra, od kojih je značajan deo uložen u nove tehnologije, opremu i održivo poslovanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.