U trendu

Delez sertifikovani Partner zaposlenih-ulaganje se nastavlja

BEOGRAD – Kompaniji Delez Srbija danas je uručen sertifikat „Partner zaposlenih“ čime su potvrđeni visoki standardi u upravljanju ljudskim resursima i programima pogodnosti za zaposlene.

Konsultantska kuća Selectio, uz partnersku agenciju HR Xcel, ovo priznanje dodeljuje kompanijama koje su postigli najviše u podsticanju kvalitetnog radnog okruženja za sve svoje zaposlene.

Sertifikat „Partner zaposlenih“ u ime kompanije primio je član Izvršnog odbora i potpredsednik za ljudske resurse i organizacioni razvoj kompanije Delez Srbija Marko Babić.

„Sertifikat je pre svega potvrda da radimo dobar posao kada je u pitanju upravljanje ljudskim resursima. Jasno je da je Delez Srbija kao poslodavac koji angažuje više od 13.000 saradnika i kroz čije prodavnice svake nedelje prođe više od pola miliona potrošača – orijentisan na ljude. Samo zadovoljni zaposleni mogu da pruže izvrsnu uslugu potrošačima, što i jeste naše obećanje“, rekao je on.

Dodao je da Delez Srbija ima programe kojima konstantno unapređuje uslove rada i zadovoljstvo zaposlenih.

„Baš zbog toga smo ponosni jer je Serfitifikat prepoznao da smo se u društvu najboljih kompanija istakli po pitanju zadovoljstva i posvećenosti zaposlenih, liderstva i kulture, upravljenjem karijerom i napredovanjem. Naša obećanja da imamo bolje mesto za rad, samim tim i bolje mesto za kupovinu su potpuno u skladu sa ovom sertifikacijom“, rekao je on.

Istakao je da je za Delez Srbija priviligija biti u društvu najboljih kompanija, i uporediti prakse Deleza na transparentan i objektivan način.

„To nam je omogućilo da razumemo gde su naše oblasti za unapređenje i tu će biti fokus u narednom periodu“, najavio je on.

Dodao je da je obaveza, odgovornost ali i uloga Deleza kao lidera na tržištu da kontinuiranim unapređenjem podiže standarde.

„Ovaj sertifikat nam pomaže da na merljiv način pratimo kako svoj progres, tako i da unapređujemo sveukupne uslove rada na tržištu. Nastavićemo da ulažemo u naše zaposlene kao u naš najveći i najvažniji resurs“, poručio je on.

Šefica programa sertifikacije „Partner zaposlenih“ u agenciji Selectio Lara Šubić Šuša rekla je da ta metodologija procenjivanja upravljanja ljudskim resursima postoji u regiji već 17 godine, te da je reč o objektivnoj proceni.

„Primetili smo kod Delez Srbija da imaju odličan proces selekcije zaposlenih, da jako puno ulažu u edukaciju, i edukaciju menadžera, i da zapravo upravljaju organizacionom strukturom. Posebnost njihove organizacione strukture smo i dokazali raznim benčmark i brojčanim podacima. Ostvarili su izuzetan rezultat i to iz prve, u prvoj godini sertifikacije i na tome im iskreno čestitamo“, rekla je ona.

Metodologija ove sertifikacije se iz Hrvatske tokom godina širila na okolna tržišta jer su je, objasnila je ona, kompanije međusobno preporučivale.

„Nije lako dobiti ovaj sertifikat jer je potrebno zadovoljiti 75 posto ukupnih bodova da bi se postalo nosilac Poslodavac partnera. To je garancija da kompanija odlično upravlja ljudskim resursima i da se ti procesi osete kod svakog zaposlenog. Pogotovo je važno da Delez ima 13.000 zaposlenih. Znači da su se ti proces uspešno spustili na svakog zaposlenog da i on oseti kvalitet“, rekla je ona.

Ovo prestižno priznanje u ovom trenutku ima samo 100 nosilaca sertifikata na čak deset tržišta.

Serftifikaciji je prethodila kompleksna analiza internih kompanijskih procesa u Delez Srbija.

Kompanija Delez Srbija, kako navode, kontinuirano pruža podršku razvoju zaposlenih kojima omogućava različite programe za napredak u karijeri i dodatnu edukaciju.

Tako je u prethodnoj godini obezbeđeno je 111.000 sati treninga za zaposlene, a u cilju dodatnog razvoja realizovana su i tri nova razvojna programa za lidere u operacijama kroz koje je prošlo oko 250 zaposlenih.

Delez Srbija ima i interni program „Tebi više“ radi unapređenja uslova rada za zaposlene u prodavnicama i Distributivnom centru, gde je cilj da kroz ispunjenje obećanja Bolje mesto za rad, ostvari i obećanja Bolje mesto za kupovinu i Bolji komšija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar