U trendu

Delovi za Erbas i Boing će se proizvoditi u Vukovaru

ZAGREB – Kompanija Enikon Aerospejs (Aerospace) iz Zagreba, koja se bavi pripremom i završnim lakiranjem delova unutrašnjosti komercijalnih i poslovnih aviona i proizvodi delove za letelice Erbasa i Boinga, otvoriće najkasnije za sedam meseci proizvodni pogon u Vukovaru.

To je epilog pregovora koji se vode u poslednja četiri meseca, a rezultirali su potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Vukovara, Ivana Penave, i predsednika Uprave Enikon Aerospejsa, Marka Josipa Andrijanića, o najmu prostora u Poslovno-inovativnom centru Vukovar, izveštava Jutarnji list.

U iduće tri godine Enikon Aerospejs planira da u vukovarskom pogonu otvori 200 novih radnih mesta.

„Naša kompanija ima tri pogona u Nemačkoj i po jedan u SAD-u i Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, a s ovom investicijom idemo u proširenje poslovanja u vazduhoplovnoj industriji“, rekao je Andrijanić.

Dodao je da se s ovim ulaganjem, osim novih radnih mesta, otvara i mogućnost poslovne saradnje s lokalnim preduzetnicima i dobavljačima u različitim segmentima.

„Otvaranjem vukovarskog pogona u Hrvatsku dovodimo nove poslove u vazduhoplovnoj industriji i očekujemo dalji rast investicija i zapošljavanja“, naveo je Andrijanić.

(Tanjug)

Napišite komentar