U trendu

Digitalna Srbija sutra organizuje skup za startape – Kako uspeti u Aziji

BEOGRAD – Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Japanska agencija za međunarodnu saradnju JICA organizovaće sutra u Beogradu skup „Kako uspeti u Aziji iz Srbije“ na kome će se razgovarati o prilikama koje srpski startapi i kompanije mogu da iskoriste u Istočnoj Aziji.

Na skupu, koji će početi u 12 sati u hotelu Kraun plaza, prisustvovaće i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji Tatsurua Masudua, najavila je „Digitalna Srbija“.

Tom prilikom razgovaraće se i o tome kako srpski startapi i kompanije mogu da se pripreme za uspešan ulazak na azijsko tržište, kao i o različitim iskustvima korporacija, startapa, investitora ali i predstavnika države Srbije i iz Azije.

Skup „Kako uspeti u Aziji iz Srbije“ biće održan u okviru NINJA akceleratorskog programa.

O odnosu srpskog i azijskog tržišta govoriće glavni zastupnik JICA na Balkanu Ueki Masahiro, direktor Afričko-azijske investiciono konsultantske kuće AAIC Šigeru Handa, generalni direktor i suosnivač fonda preduzetničkog kapitala Global Catalyst Partners u Japanu Koji Osava, regionalni direktor Jogendran Tijagaradža i menadžerka poslovnog razvoja Sezin Ata Diler iz Enterprise Singapore i direktor Inicijative Digitalna Srbija Nebojša Bjelotomić.

U okviru događaja, kao učesnici na panelu, pojaviće se i serijski preduzetnik Zoran Vasiljev iz fonda Forty5VC, suosnivač startapa HolyWally Veljko Vasić i menadžerka poslovnog razvoja Danijela Čabarkapa iz kompanije NTT Data Romania, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar