najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dijselblum pozvao na investicije u Grčku

Predsednik Evrogrupe i ministar finansija Holandije Jerun Dijselblum ocenio je danas u Hagu da odobravanje sporazuma Evrogrupe i Grčke u njenoj Skupštini predstavlja “početak ponovnog uspostavljanja poverenja” i pozivao na investiranje u tu zemlju.

“Napredujemo korak po korak, i to je početak povratka poverenja”, rekao je Dijsleblum koji je danas održao telefonski sastanak ministara finansija evrozone.

Ministri su dali načelnu saglasnost za početak pregovora o novom paketu finansijske pomoći Grčkoj, pošto je njen parlament prošle noći na zahtev poverilaca izglasao zakon o nizu reformi i ratifikovao sporazum s Evrogrupom.

“Investicije su povezane s reformama. Grčka ne može da oživi svoju privredu ako nema stranih investicija. Grčkoj ekonomiji je hitno neophodno strano investiranje”, rekao je Dijselblum i dodao da je privatizacija “dobra prilika” za strane investitore.

Predsednik Evrogrupe je upozorio da ne sme da bude kašnjenja u sprovođenju  reformi kako se ne bi ponovo “oživo duh Grexita (izlaska Grčke iz evrozone)”.

Evrozona je u načelu prihvatila da obezbedi 85 milijardi evra pomoći Grčkoj, ali samo ako se vlada u Atini unapred obaveže na niz mera i reformi.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike