U trendu

Direktna Banka okončala integraciju Pireus banke

BEOGRAD – Direktna Banka Kragujevac je tokom vikenda završila proces integracije Pireus banke Beograd, čime je proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu.

Reč je o trećoj po redu banci koja je do sada integrisana u sistem Direktne Banke.

Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne Banke, navodi se u saopštenju banke iz Kragujevca.

Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno dalje širenje poslovanja Direktne Banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

U saopštenju se takođe navodi da je Direktna Banka u trećem kvartalu zabeležila objedinjenu neto dobit od 1,72 milijarde dinara.

Bazu klijenata je uvećala za više od 50 odsto na ukupno više od 133.000 klijenata, a nakon pripajanja udvostručila je i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos od preko 63,37 milijardi dinara.

Poslovnu mrežu Direktne Banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata, a povećan je i broj zaposlenih na 640 bankarskih stručnjaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.