Direktni letovi BG Tel Aviv na dobrobit dva naroda, biznis zajednice i turista

BEOGRAD – Direktna avio linija Er Srbije koja će povezati Beograd i Tel Aviv biće ponovo uspostvljena 6. aprila, na veliki jevrejski pranzik, izjavio je danas ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Prema rečima generalnog direktora nacionalnog avio-prevoznika Jirži Mareka, ta obnovljena linija, za koju vlada izuzetno interesovanje, predstavlja veliki povratak Er Srbije na Bliski Istok.

„Presrećan sam što će ponovo početi direktni letovi između naše dve zemlje, za manje od tri sata putnici će moći da stignu iz Beograda do Tel Aviva i obrnuto“, rekao je ambasador za Tanjug i dodao da će prvi avion Er Srbije poleteti na jedan od njavećih jevrejski praznika Pesah koji se slavi kao praznik proleća koje je znak novog početka, novih dostignuća i veza, između Srba i Jevreja, Srbije i Izraela.

Direktna avionska veza između dve zemlje biće, kako je istakao, od velike pomoći biznis zajednici, ljudima koji rade u oblasti real estejta, obnovljive energije, a više od svega ona će biti još važnija za razvoj turizma.

„Viđaćemo sve više turista koji će dodatno spajati naša dva naroda“, rekao je Vilan i naglasio da je 6. april dobar datum za srećan početak.
Prijemu koji je ambasador upriličio pred ponovno uspostavljanje direktnih letova Er Srbije između Sbrije i Izraela prisustvovao je i ministar privrede Rade Basta i generalni direktor nacionalnog avioprevoznika Jirži Marek.

Marek je naglasio za Tanjug da je Tel Aviv bio jedna od poslednjih destinacija na Bliski istok koja nije obnovljena nakon pandemije.

„Ona predstavlja naš povratak na Bliski istok, prvobitno smo najavili tri leta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom, ali smo danas nakon odličnih rezultata koje je pokazalo istraživanje tržišta, odlučili da uvedemo i četvrti let, koji će početi 8. maja i to ponedeljkom“, rekao je Marek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.