U trendu

Direktor Jure negirao tvrdnje o masovnim otpuĆĄtanjima i mobingu radnika

 Generalni direktor juĆŸnokorejske kompanije „Jura“ u Srbiji Park Jong Hvan izjavio je danas da u toj fabrici u Leskovcu nema masovnih otpuĆĄtanja ni mobinga, kako već viĆĄe od dve godine tvrde zaposleni u leskovačkoj, ali i u joĆĄ dve fabrike u Srbiji.

Hvan je na pres konferenciji u Leskovcu kazao da je tačno da je smanjen obim poslova „Jure“, ali da do masovnog otpuĆĄtanja nije doĆĄlo.

„Svi pričaju kako smo mi otpustili radnike, ali to nije tačno, već je istekao period ugovora“, kazao je Hvan.

On je dodao da je moĆŸda smanjen ukupan broj radnika u Leskovcu, ali da u nekim sektorima ima viĆĄe novoprimljenih ljudi.

„To je pokuĆĄaj da zadrĆŸimo sve naĆĄe stalne radnike i da oni bezbedno i stabilno rade u naĆĄoj firmi“, dodao je.

Na konstataciju novinara da se veliki broj radnika ĆŸali na mobing, Park Jong Hvan se najpre nasmejao, a potom demantovao takve tvrdnje.

„Mislim da to ne sme da se desi i tvrdim da to (mobing) ne postoji u naĆĄoj firmi. Vi ste rekli da je to kaĆŸnjivo zakonom u Srbiji, ali to je kaĆŸnjivo i u Koreji. U modernom dobu, u vremenu u kome ĆŸivimo to je nemoguće da se desi. UopĆĄte nisam čuo, niti je meni neko rekao da se to desilo u naĆĄoj firmi“, rekao je.

Hvan je kazao da nije tačno da radnici ne mogu da dodju do poslodavaca iz Koreje.

„U pogonima imamo kutije za primedbe radnika i to lideri ne mogu da čitaju, već ja. Osim toga, mesečno imamo sradnicima zajednički sastanak gde razmenjujemo naĆĄa miĆĄljenja i sluĆĄamo njihove probleme i ĆŸalbe“, kazao je.

Hvan je rekao da „Jura“ u Leskovcu ima obavezu da zaposli 2.200 radnika, ali da trenutno u njoj radi 3.200 radnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.