U trendu

Direktor kompanije Srbija Zidjin koper građanima Srbije čestitao Dan državnosti

Generalni direktor kompanije Srbija Zidjin koper Ću Guodžu je građanima  Bora, Borskog okruga i cele Srbije čestitao nacionalni praznik, Dan državnosti – Sretenje.

„Srbija je 15. februara pre 220 godina krenula putem borbe za slobodu i izgradnje svoje moderne države, kakva je danas. Srbija je danas snažna i slobodna zemlja, a srpski narod danas ima jasnu perspektivu života u miru i stalnom napretku. Sledeći stope svojih predaka, ponosni na njihovu borbu, srpski narod nastavlja da čuva mir, slobodu i svoju nezavisnost za buduće naraštaje“, naveo je on u čestitiki.

Dodao je da je uveren da će čelično prijateljstvo između Srbije i Kine, koje su uspostavili predsednici dve države – Si Đinping i Aleksandar Vučić, ostati stameno i da će se u godinama koje dolaze dodatno razvijati, produbljivati i negovati.

„Snažna i prosperitetna Srbija je od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve njene građane, a samim time i za zaposlene u Srbija Ziđin koper“, istakao je Ću Guodžu.

On je dodao da je Srbija Ziđin koper (nekadašnji RTB) kompanija koja postoji više od 120 godina, i da su rudnik, okolna sela i grad Bor „oduvek bili pupčanom vrpcom vezani jedno za drugo i disali su, a i dan-danas dišu kao jedno“.

„Zahvaljujući podršci Vlade Srbije, lokalne samouprave Bora i svih činilaca u gradu, Bor je u proteklih pet godina doživeo suštinske promene. Srpska i kineska strana uspele su da za to vreme zajedničkim snagama transformišu Bor u zeleni grad, grad bez dima, grad u kome se danas diše punim plućima. Nije bilo ni lako, ni jednostavno, ali smo u tome svi zajedno uspeli“, naveo je Ću Guodžu.

  

Istakao je da veruje da će i ubuduće svi izazovi biti zajednički rešavani će svi biti ponosni na Bor, zajednički grad, pred kojim stoji jasna vizija dinamičnog progresa i modernizacije lokalne samouprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.